Skip to main content
Please wait...

Predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo kod predsjedavajućeg Skupštine KS Seje Bukve

lamija.bojadzic (28, Oct 2015)

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva sastao se danas sa predsjednikom Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirzom Hadžiabdićem i članom  Sindikata  Sadikom Ećom. Oni su predsjedavajućeg detaljnije upoznali sa aktivnostima koje ovaj sindikat vodi  u procedurama oko donošenja Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Kantona Sarajevo. Kako su istakli, ovaj sindikat nije podržao prijedlog ovog Zakona 2012. godine, u međuvremenu nije došlo do za njih prihvatljivog rješenja te ističu da je za njih važan redoslijed i dinamika donošenja svih zakona koji uređuju ovu oblast.

Predsjedavajući Sejo Bukva istakao je da rješavanje statusa i pitanja koji se tiču policije za njega uvijek predstavlja prioritet te da će, u konsultaciji sa premijerom i resornim ministrom, biti na raspolaganju u razgovorima i traženju najboljih rješenja svih otvorenih pitanja i donošenja zakona.

Predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo su ovom prilikom predsjedavajućem Bukvi uručili plaketu i zahvalnicu na do sada pruženoj podršci u radu sarajevske policije.