Skip to main content
Please wait...

Ministar Hasanspahić potpisao Sporazum sa načelnikom Efendićem: Nastavak izgradnje vodovodne mreže u naseljima Dobroševići i Sokolje

mediha.zugic (1, Dec 2015)

Sredstvima u iznosu od 315.200 KM, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo sufinansirat će nastavak gradnje vodovodne mreže u naseljima Dobroševići i Sokolje, u općini Novi Grad. Sporazum o sufinansiranju tih projekata potpisao je danas resorni ministar Senad Hasanspahić sa načelnikom Općine Semirom Efendićem.

„Sredstva su osigurana iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2015. godinu, sa pozicije Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture. Namijenjena su Općini Novi Grad za projekte izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže“, izjavio je ministar Hasanspahić.

Od  ukupnog iznosa sredstava, 285.000 KM biće utrošeno za dovršetak izgradnje distributivne mreže u zoni vodosnabdijevanja rezervoara Donji Mihaljevići u Dobroševićima, 16.100 KM za izgradnju pumpne stanice Sokolje, te 14.100 KM za izgradnju rezervoara za vodu Briješće-MZ Sokolje .

„Rezervoar Donji Mihaljevići je pušten u funkciju ove godine, a izgradnja vodovodne mreže se završava u tom  naselju.  Kada je u pitanju obuhvat Sokolja i  Zabrđa vodovodni sistem još nije pušten u funkciju. Izgrađen je rezervoar,  Općina je provela proceduru  izbora izvođača radova za izgradnju pumpne stanice, nakon čega slijedi postavljanje cjevovoda“, naveo je načelnik Efendić, ističući da se ovi značajni projekti realiziraju već nekoliko godina uz finansijsku podršku Kantona.

Za implementaciju projekata rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Općini Novi Grad u ovoj godini Kanton Sarajevo je izdvojio oko 600.000 KM.