Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo: Deveta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 21. decembar 2015. godine

lamija.bojadzic (9, Dec 2015)

Na sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo kojom je predsjedavala predsjedavajuća Skupštine Ana Babić članovi Kolegija ovog tijela složili su se da Deveta radna sjednica Skupštine bude održana 21. decembra 2015. godina sa početkom u 10,00 sati.

U predloženom Dnevnom redu naći će se Prijedlog Zakona o unutrašnjim poslovima te nacrti zakona  o turizmu, o zaštiti od buke te izmjene i dopune Zakona o komunalnoj čistoći.

Vlada je prema Skupštini uputila utvrđene prijedloge nekoliko odluka o kojima će se zastupnici izjašnjavati na ovoj sjednici. To su Odluka o davanju saglasnosti na osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Kantona Sarajevo na kojima je kao nosilac prava raspolaganja upisan KJKP „Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo i to u korist Grada Sarajeva, a sve u cilju realizacije projekta „Revitalizacija Trebevićke žičare“, zatim Odluka o davanju saglasnosti Kantonalnom javnom preduzeću „ZOI '84“ Olimpijski centar Sarajevo za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu radi kreditnog zaduženja kod komercijalne Union banke d.d. Sarajevo u iznosu od 8.000.000 KM te Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o osnivanju lovišta na području KS, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje privatne srednje škole naziva: Gimnazija Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology, Sarajevo, Bistrik br. 7 takođe bi se trebali naći na dnevnom redu ove sjednice.

U izvještajnom dijelu zastupnici će se izjašnjavati o Izvještaju o stanju u oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo za 2014. godinu kao i o Izvještaju o zaduženju Kantona Sarajevo kod UniCredit Bank d.d. Mostar, Raiffeisen Bank d.d. Sarajevo, Nova banka AD Banja Luka i Union banka d.d. Sarajevo.

Kao informativni materijali u prijedlog dnevnog reda su uvrštene Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za mjesec septembar 2015. godine kao i Informacija o monitoringu i evaluaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme u 2014. godini.