Skip to main content
Please wait...

Novogodišnji prijem za predstavnike medija kod predsjedavajuće Babić

mediha.zugic (23, Dec 2015)

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić upriličila je danas novogodišnji prijem te druženje sa novinarima koji su u prethodnom periodu izvještavali o radu Skupštine, u cilju ostvarivanja još bolje saradnje u predstojećoj 2016. godini.

Ovo je bila prilika da u neformalnom razgovoru predstavnici brojnih medija i predsjedavajuća Babić razmijene iskustva o medijskom praćenju sjednica Skupštine KS, te modelima koji bi doprinijeli punom i blagovremenom protoku informacija o radu ovog zakonodavnog tijela.

Uz kratki osvrt na prethodnu, predsjedavajuća Babić je upoznala novinare i sa planovima za narednu 2016. godinu.

Naglasila je da je najvažniji zadatak Skupštine usvajanje Budžeta za 2016. godinu. Kao narednu aktivnost, predsjedavajuća je najavila usvajanje Plana rada Skupštine KS kada će biti i jasnije koji će to zadaci ovog zakonodavnog tijela biti u narednoj godini.

Ipak, zaključila je da su njeni prioriteti uvijek bili poboljšanje socijalnog statusa građana Kantona, posebno penzionera, ali i provođenje aktivnosti koje bi Sarajevo učinilo pravim evropskim gradom, uz opredjeljenje da se stvaraju uslovi za unapređenje kulturnog života.

Predstavnicima medija, na kraju prijema, predsjedavajuća Babić uputila je čestitke i lijepe želje za predstojeće blagdane i Novu 2016. godinu .