Skip to main content
Please wait...

Tim za monitoring i koordinaciju provođenja Akcionog plana za borbu protiv korupcije Vlade KS predstavit će svoje dosadašnje rezultate

lamija.bojadzic (15, Jan 2016)

Predstavnici Tima za monitoring i koordinaciju provođenja Akcionog plana za borbu protiv korupcije Vlade Kantona Sarajevo prisustvovat će u ponedjeljak, 18. januara 2016. godine Konferenciji "Mogućnosti i izazovi u borbi protiv korupcije u BiH", koji će tom prilikom prezentirati dosadašnja postignuća u borbi protiv korupcije na nivou Kantona Sarajevo i najaviti buduće planove na tom polju.

Ovo je završna konferencija Projekta ”Jačanje antikorupcijskih kapaciteta i mreža organizacija civilnog društva iz te oblasti” u organizaciji PAK-a (Podrška antikorupciji). Konferencija će se održati u zgradi Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a rezultate Tima Vlade KS prezentirat će Erduan Kafedžić i Elvedin Okerić.

Konferencija kao svoj glavni cilj navodi razmjenu informacija o dosadašnjim rezultatima u borbi protiv korupcije na svim nivoima vlasti kao i priliku da se najave planirane buduće aktivnosti. Pored predstavljanja rezultata Projekta, cilj konferencije je da pospješi zaokruživanje sistema za borbu protiv korupcije u Bosni i Hercegovini i uspostavljanje efikasnije saradnje i koordinacije u borbi protiv korupcije. U tom smislu, konferencija će biti prilika za predstavljanje i razmatranje mogućnosti za dolji razvoj sistema za borbu protiv korupcije u BiH, kao i za pripremu i provedbu strateških antikorupcijskih dokumenata na svim nivoima vlasti u zemlji. Konferencija ima ambiciju da, po prvi put na jednom mjestu okupi predstavnike Vlada, tijela za sprečavanje korupcije i glavnih institucija sa antikorupcijskim mandatom sa svih nivoa vlasti u BiH, relevantnih domaćih društvenih činioca u borbi protiv korupcije, kao i stranih bilateralnih i multilateralnih predstavništava u BiH.