Skip to main content
Please wait...

Ministar Muharem Šabić i direktorica Vijeća stranih investitora Sanja Miovčić razgovarali o organizovanju “Međunarodnog poslovnog foruma 2016”

mediha.zugic (14, Mar 2016)

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić razgovarao je danas  sa izvršnom direktoricom Vijeća stranih investitora (VSI) Sanjom Miovčić o saradnji u organizovanju “Međunarodnog poslovnog foruma 2016” koji će se održati sredinom septembra 2016. godine u Sarajevu.

Kako je navela Miovčić, Vijeće stranih investitora zastupa interese stranih kompanija u Bosni i Hercegovini (BiH), a misija mu je zagovaranje uslova za poboljšanje poslovanja u BiH sa ciljem postizanja daljeg ekonomskog razvoja i općeg prosperiteta građana Bosne i Hercegovine.

„Vijeće aktivno sarađuje sa vlastima BiH i drugim relevantnim partnerima u sprovođenju zakonskih reformi i prevazilaženju prepreka sa kojima se suočavaju strani investitori i privrednici u zemlji te okuplja preko 45 međunarodnih i regionalnih kompanija iz različitih sektora. Do danas su članice ovog vijeća investirale više od devet  milijardi KM i zapošljavaju više od 13 hiljada građana BiH”,  istakla je ovom prilikom Sanja Miovčić.

Ministar Šabić je naglasio da “Međunarodni poslovni forum 2016.” ima za cilj predstaviti projekte, mogućnosti za razvoj poslovanja i investiranje u Kanton Sarajevo a čime bi se ohrabrile nove poslovne inicijative i promovisao region, te dala podrška razvoju domaćih i stranih ulaganja. 

Učesnici Foruma će biti predstavnici stranih i domaćih kompanija, istaknute osobe političkog i privrednog života BiH i regije.