Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo: Sjednica Skupštine KS zakazana za 30. mart 2016. godine

lamija.bojadzic (18, Mar 2016)

Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo kojom je predsjedavala predsjedateljica Ana Babić 30. mart 2016. godine je dogovoren kao datum održavanja 13. Radne sjednice Skupštine KS.

Na dnevnom redu naći će se prijedlozi Zakona o komunalnim djelatnostima i Zakona o komunalnoj čistoći kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo.

Zastupnici će se izjašnjavati i o prijedlozima odluka koje se odnose na davanje saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2016. godinu i odluku o njegovom izvršavanju, o davanju saglasnosti na Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2016. godinu kao i o Bilansu energetskih potreba Kantona Sarajevo za tekuću godinu.

Prijedlog odluke o potvrđivanju Programa obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 02.do 09.05.2016. godine takođe će se naći na dnevnom redu ove sjednice.

Program rada i Finansijski plan Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida za period 01.01. do 31.12.2016. godinu, kao i Program rada Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe za 2016.godinu su naredne tačke utvrđenog prijedloga dnevnog reda nakon čega će biti raspravljano o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda i rashoda za 2016. godinu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova.

Tačke dnevnog reda će biti i prijedlozi odluka o izmjeni naziva ulica odnosno preimenovanju ulica na području općine Novi grad Sarajevo - MZ Dolac i MZ Briješće.

U izvještajni dio Skupštine uvršteni su: Izvještaj o radu Kantonalne uprave Civilne zaštite za 2015.godinu, Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Javnih ustanova iz oblasti kulture za 2015.godinu, a kao informativni materijal pred zastupnicima će se naći Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Sarajevu i Izvještaj o radu Općinskog suda u Sarajevu, za 2015. godinu.

Na incijativu predsjedateljice Babić svaki klub u Skupštini KS treba da delegira jednog ili više predstavnika radi formiranja Etičkog vijeća Skupštine koji će biti zadužen za provođenje i poštivanje Etičkog kodeksa ovog tijela.