Skip to main content
Please wait...

Sjednica Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo: Održavanje 14. sjednice Skupštine Kantona zakazano za 27. april 2016. godine

lamija.bojadzic (15, Apr 2016)

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je da se naredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održi 27. aprila 2016. godine.

Po utvrđenom prijedlogu dnevnog reda, na ovoj sjednici će se zastupnici izjašnjavati o verifikaciji odluke Odbora za dodjelu javnih priznanja KS koja trebaju biti dodijeljena zaslužnim pojedincima i kolektivima na svečanoj sjednici Skupštine Kantona koja će biti upriličena u okviru Dana Kantona Sarajevo do 2. do 9. maja 2016. godine.

Prijedlog Zakona o turizmu, Nacrt zakona o državnoj službi KS kao i Nacrt strategije razvoja Kantona Sarajevo do 2020. godine takođe će biti predmeti rasprave i odlučivanja zastupnika u ovom tijelu.

U izvještajnom dijelu Skupština će razmatrati izvještaje o izvršavanju Budžeta KS za 2015. godinu, o snabdjevenosti KS lijekovima i sanitetskim materijalom sa posebnim osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti.

Uz izvještaje o radu i finansijskom poslovanju svih kantonalnih zdravstvenih ustanova, na dnevnom redu će biti prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluke o izmjenama statuta javnih ustanova "Apoteke Sarajevo", Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja KS.

Nakon izjašnjavanja o razrješenju dosadašnjih vršioca dužnosti članova skupština javnih preduzeća: ZOI '84, Centar Skenderija, Poljoprivredno dobro Butmir, Veterinarska stanica Sarajevo, Sarajevo - šume, zastupnici će glasati o imenovanjima novih članova skupština ovih preduzeća.