Skip to main content
Please wait...

Delegacija KS posjetit će Javni holding Ljubljana i Zagrebački holding: Upoznavanje sa upravljanjem komunalnim poslovima kroz holding-preduzeća

lamija.bojadzic (21, Apr 2016)

Delegacija Kantona Sarajevo predvođena ministrom komunalne privrede i infrastrukture Senadom Hasanspahićem, a zajedno sa direktorima javnih komunalnih preduzeća u Sarajevu, 25. i 26. aprila boravit će u dvodnevnoj posjeti Ljubljani i Zagrebu.

Domaćini ovoj posjeti bit će Javni holding Ljubljana i Zagrebački holding, a cilj posjete bit će bolje upoznavanje predstavnika sarajevskih kantonalnih preduzeća sa poslovnim modelom i procesom uspostavljanja jednog preduzeća kao javnog holdinga, kao i načinom funkcionisanja javnih preduzeća unutar samog holdinga.

Ova posjeta će biti prilika da iskustva formiranja ljubljanskog i zagrebačkog holdinga, odnosno prenosa udjela pojedinačnih komunalnih preduzeća iz oblasti vodosnabdijevanja, transporta, parkiranja, grijanja i ostalog na jedno zajedničko preduzeće-holding budu prezentirana resornom ministru i direktorima preduzeća, a što može biti korisno u restruktuiranju komunalne djeatnosti u Kantonu Sarajevo i uspostavljanju optimalne organizacije i upravljanja u ovoj djelatnosti.