Skip to main content
Please wait...

Na seminaru za nastavnike razredne i predmetne nastave „Digitalizacija u nastavi“: Istaknuta važnost povezivanja IKT-a sa nastavnim sadržajima i udžbeničkom politikom

azra.djozo (6, May 2016)

Seminar za nastavnike razredne i predmetne nastave pod nazivom „Digitalizacija u nastavi“ održan je tokom jučerašnjeg dana u hotelu Holliwood u dva termina. Prisustvovao mu je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović koji je u svom uvodnom obraćanju posebno istakao važnost povezivanja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) sa nastavnim sadržajima i udžbeničkom politikom.

Ovaj seminar je organizovala Bosanska knjiga iz Sarajeva i Microsoft BiH, a u njegovom radu su učestvovali, pored pomenutih nastavnika, i direktori osnovnih škola.

Kroz konkretne primjere digitaliziranih nastavnih jedinica, nastavnici i direktori su s ekspertima iz različitih odgojno-obrazovnih i informatičkih oblasti imali edukaciju o važnosti digitalizacije nastavnog procesa i nastavnih sadržaja, primjeni savremenih tehnologija u odgojno-obrazovnom radu, digitalnim udžbenicima za nastavnike. Prošli su i kratki kurs pripreme digitalnih materijala.

Seminaru su prisustvovala i po tri predstavnika aktiva razredne nastave koji će naredne školske godine voditi odjeljenja 1, 2. i 3. razreda, te po šest predstavnika aktiva predmetne nastave za predmete: Biologija, Geografija, Historija, Hemija, Tehnička kultura i Muzička kultura iz svake škole.