Skip to main content
Please wait...

Na radnom sastanku ministra Kazazovića s predstavnicama KULT-a: Najavljeno formiranje radne grupe za izradu Strategije za mlade Kantona Sarajevo

azra.djozo (27, May 2016)

Proces izrade Studije o položaju i potrebama mladih na nivou Kantona Sarajevo koja će predstavljati osnovu za izradu Strategije za mlade Kantona Sarajevo tema je o kojoj je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović na radnom sastanku razgovarao s predstavnicama Instituta za razvoj mladih KULT Katarinom Vučković i Belmom Gijo.

Ovom prilikom, dogovorena je metodologija izrade analize o potrebama i položaju mladih, te usaglašen sadržaj upitnika koji će biti korišten kao jedan od alata u prikupljanju potrebnih podataka.

Istaknuta je i važnost učešća vijeća mladih u općinama i kantonima u donošenju bitnih odluka, a koje se tiču pitanja ove populacije.

Ministar Kazazović je najavio formiranje radne grupe koja će na osnovu sačinjene analize započeti izradu Strategije za mlade Kantona Sarajevo, te iznio načine kojim će se resorno ministarstvo u narednom periodu dodatno uključiti u kreiranje što povoljnijeg ambijenta za mlade.

Predstavnice KULT-a su upoznale ministra sa činjenicom da njihov Institut intenzivno radi na izradi pomenute studije za Kanton Sarajevo.