Skip to main content
Please wait...

Eksterna matura u osnovnim školama Kantona Sarajevo 20. i 21. juna ove godine

azra.djozo (1, Jun 2016)

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavještavaju sve učenike 9. razreda osnovnih škola s područja KS, njihove cijenjene roditelje i nastavnike da su konačni termini polaganja eksterne mature u školskoj 2015/2016. godini ponedjeljak 20. i utorak 21. juni 2016. godine.

Navedene termine utvrdio je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović svojom Odlukom koja, između ostalog, sadržava i Kalendar polaganja eksterne mature i druge aktivnosti u vezi sa upisom učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju.

Tako je u pomenutom Kalendaru određen i datum objave rezultata eksterne mature, a to je srijeda 22. juni ove godine. Utvrđeno je i da redovni nastavni proces za ove učenike traje do 08. juna.

Određeno je i da prvi konkursni rok za upis ovih učenika u prvi razred srednje škole traje od petka 24. juna do petka 01. jula, dok će se drugi konkursni rok za njihov upis organizovati od ponedjeljka 11. jula do srijede 13. jula tekuće godine.