Skip to main content
Please wait...

Ministar Kurić primio delegaciju košarkaških šampionki BiH: Najavljen nastavak podrške nastupima „Play off“-a i na međunarodnim utakmicama

azra.djozo (3, Jun 2016)

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas delegaciju Ženskog košarkaškog kluba „Play off“ koji je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2015-2016. U delegaciji su bili trener Goran Lojo, pomoćni trener Armin Šećerović, kapitenka ekipe Nikolina Babić te igračice Anđela Delić i Sandra Alinović.

„Bez pomoći Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i vas lično ovaj uspjeh ne bi bio moguć, niti bi titula došla u Sarajevo. Nakon više godina titula je pripala jednom sarajevskom timu i bez podrške vaše institucije sigurno da ne bismo ostvarili ovakve rezultate“, istakao je predsjednik Lojo ovom prilikom.

Osvajanjem ove titule košarkašicama „Play off“-a otvorena su vrata za međunarodna takmičenja.

Uz čestitke košarkašicama i njihovom stručnom timu, ministar Kurić je iskazao svoju radost što je ovogodišnja titula pripala upravo košarkašicama sarajevskog kluba.

„Pored Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige, vi ste osvajanjem titule dobile mogućnost da se plasirate na FIBA Euro Kup na kojem do sada pobjednice naše lige nisu učestvovale, zbog nedostatka finansijskih sredstava potrebnih za kotizaciju. Ove godine nećemo dozvoliti da se to desi, i vi ćete kao naše sportiskinje otići na ovo evropsko takmičenje“, najavio je ministar Kurić.

Dodao je da će resorno ministarstvo nastaviti s podrškom i pomoći šampionkama „Play Off“-a, jer je samo tako moguće ostvarenje njihovog zajedničkog cilja koji podrazumijeva predstavljanje košarkaških klubova i spotista iz Kantona Sarajevo i na međunarodnom utakmicama u najboljem svjetlu.