Skip to main content
Please wait...

Predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić na Akademiji ravnopravnosti: “Ravnopravnost spolova je jedan od osnovnih stubova demokracije svakog društva”

mediha.zugic (17, Jun 2016)

Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić učestvovala je na četvrtom modulu Akademije ravnopravnosti o temi “Ravnopravnost spolova i Evropska unija” koja se u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i Sarajevskog otvorenog centra  održavala u  Zagrebu od 15. do 17. juna ove godine.   

Cilj je stvaranje platforme za političko liderstvo i udruženo djelovanje zastupnica i zastupnika, liderki i lidera političkih stranaka i organizacija civilnog društva.

“Prioritet Bosne i Hercegovine je članstvo u Evropskoj uniji koje radi dobrobiti naših građanki i građana treba biti ostvareno u što kraćem vremenskom periodu. Na tom putu veoma je značajno poštivanje i primjena u praksi ravnopravnosti žena i muškaraca i to u svim oblastima u društvu. To pitanje moramo shvatiti prvenstveno kao našu obavezu, a ne samo kao uslov koji mora biti ostvaren prema drugima, u ovom slučaju prema Evropskoj uniji", istakla je predsjedateljica Ana Babić. Naglasila je da je zalaganje za ravnopravnost spolova veoma bitno za svako demokratsko društvo, uključujući i bosankohercegovačko, te je dodala da  većinu svojih aktivnosti ona bazira na tome.