Skip to main content
Please wait...

Premijer Konaković i ministar Mulabdić u posjeti policijskim službenicima: Nastavit ćemo davati punu podršku vašim aktivnostima

azra.djozo (2, Jul 2016)

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je sa ministrom unutrašnjih poslova Vedranom Mulabdićem obišao Upravu policije i tom prilikom razgovarao sa policijskim službenicima koji su učestvovali u akciji hvatanja kriminalne grupe koja je opljačkala objekt “Amko Komerc” u Vogošći.

"Sigurnost naših građana je jedan od primarnih zadataka sistema kojim upravljamo. Vaš posao je da na terenu uradite sve što je moguće kako biste zaštitili njihove živote i imovinu. Radite jedan od najtežih i najodgovornijih poslova i svakodnevno ste izloženi riziku da i vaš život bude ugrožen. U zadnjoj akciji ste pokazali da vas ni pljačkaši naoružani dugim cijevima nisu uplašili ni pokolebali u obavljanju vaše dužnosti. Na tome vam čestitam i u ime svih građana Kantona Sarajevo se zahvaljujem”, istakao je premijer Konaković.

Podsjetio je kako je u prvih 15 mjeseci rada Vlade izdvojen novac za nabavku opreme i naoružanja, za prijem novih 130 policajaca, za kupovinu novih automobila i nabavku novih radara, a sve to kako bi popravili sigurnosnu situaciju u našem gradu.

“Izražavamo punu podršku vašim aktivnostima i još ćemo jače i odlučnije u svakom segmentu stajati iza vas koji ste prvi bedem odbrane od kriminala u našem gradu. Svjedoci smo da ovaj sistem nije bio pravedan prema policiji u našoj bliskoj prošlosti, u nekim akcijama dešavalo se da pošteni policajci ostaju čak i bez posla zbog obračuna sa kriminalcima. Neće se nikad više desiti ta famozna ‘decertificiranja’ policajaca koji pošteno rade posao”, potcrtao je premijer Konaković te naglasio kako zadatak policije i jeste da bude servis i pomoć  građanima,  da budu pravedni i ljubazni prema njima, ali da istovremeno nastupe vrlo oštro prema svima koji ugrožavaju sigurnost našeg grada.

Kazao je da mu je kao čovjeku žao što je došlo do smrtnih posljedica u zadnjoj akciji, ali da to nije bio njihov izbor, jer su branili svoje živote i živote naših građana.

„Nadam se da će ovi mladi ljudi koji su odabrali put kriminala, udomaćili se u pljačkama i upotrebi vatrenog oružja, te se počeli šetati sa dugim cijevima po gradu, shvatiti da sa druge strane stoji organizovan sistem koji će se tome snažno suprostaviti" rekao je premijer Konaković.

Ministar Mulabdić je najavio da će u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa procedurama adekvatno nagraditi ove hrabre momke, zbog kojih, kako je rekao, osjeća posebnu čast i ponos jer ih predvodi.

"Vi ste sigurno uzor svim sadašnjim i budućim generacijama policajaca i vaša hrabrost je putokaz svima koji ovom profesijom žele časno da se bave. Naš posao je težak, rizikujemo svoje živote i ovaj posao ne može raditi svako. Mi šaljemo poruku da kriminalne strukture treba da se plaše organa reda" istakao  je ministar Mulabdić.

Ni načelnik sektora Mevludin Halilović nije krio zadovoljstvo i ponos što u svojim redovima policija ima ovako hrabre i profesionalne policijske službenike.