Skip to main content
Please wait...

Tim za borbu protiv korupcije Vlade KS i Federalna uprava policije: Zajednički rad na rasvjetljavanju nezakonitosti u javnim komunalnim preduzećima

lamija.bojadzic (28, Jul 2016)

Tim za borbu protiv korupcije Vlade Kantona Sarajevo održao je danas sastanak sa istražiteljima Federalne policijske uprave. Tema sastanka su bile istražne aktivnosti koje poduzima Tužilaštvo Kantona Sarajevo u cilju dokumentovanja i rasvjetljavanja okolnosti nezakonitih postupanja odgovornih rukovodnih lica i zaposlenika u KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u kojima je počinjena višemilionska šteta i dovedeno u pitanje stabilno pružanje komunalnih usluga, odnosno isporuka vode građanima Kantona Sarajevo.

Na sastanku su definisani pravci rada i djelovanje koji se odnose na aktivnosti u spomenutom preduzeću ali i u ostalim javnim komunalnim preduzećima i eventualnim nepravilnostima u njihovom poslovanju, a o čemu Tim za borbu protiv korupcije posjeduje određene podatke.

Kako je naglašeno na sastanku, u narednom periodu planirana je intezivnija saradnja Vladinog tima sa Tužilaštvom KS i policijskim agencijama po pitanju nekih radnji i postupanja u oblasti  komunalne privrede.