Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i "Save the Children": Dogovor o projektnim aktivnostima za unapređenje odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo

mediha.zugic (9, Aug 2016)

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović održao je danas sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije za pomoć djeci "Save the Children" povodom dogovora o pripremama i realizaciji aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje odgoja i obrazovanja djece i učenika u Kantonu Sarajevo.  

Projektne aktivnosti odnose se na "implementaciju definiranih ishoda učenja u jezičko-komunikacijskom području, socijalno uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovni proces, te na obezbjeđenje dostupnog i kvalitetnog obrazovanja za djevojčice i dječake  Rome" a za njihovu implementaciju, u periodu od  augusta 2016. do decembra 2018. godine, planirana su sredstva u iznosu od  693,589.59 KM .

Tim povodom, najavljeno je potpisivanje  Memoranduma o saradnji između resornog ministarstva  i navedene organizacije početkom školske 2016/2017. godine.

Za koordinatoricu navedenih projektnih aktivnosti u ime Ministarstva imenovana je savjetnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Nihada Čolić.