Skip to main content
Please wait...

Obilježen jubilej dvadesetogodišnje suradnje Prve gimnazije sa gimnazijama Karl-Maybach i Graf-Zeppelin iz Friedrichshafena i Gezamtshule-Elsen iz Paderborna

lamija.bojadzic (20, Sep 2016)

Danas je predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić bila gošća na svečanom obilježavanju jubileja dvadesetogodišnje suradnje Prve gimnazije sa gimnazijama Karl-Maybach i Graf-Zeppelin iz Friedrichshafena i Gezamtshule-Elsen iz Paderborna.

Od 1996. godine do danas preko 1000 učenika, njihovih profesora i porodica je učestvovalo u projektu razmjene između pomenutih škola.

Prema riječima direktorice Prve gimnazije Jasmine Melkić, cilj projekta je upoznavanje različitih kultura kako bi učenici pomjerali granice i činili ovaj svijet boljim. Aktivnostima poput ove se doprinosi razbijanju predrasuda o drugima i razvijanju tolerancije i prijateljstva između različitih država.

Predsjedateljica Babić je ovim povodom iskazala podršku ovakvoj vrsti suradnje naglašavajući da povezivanje i razmjena iskustava umnogome doprinosi formiranju i obrazovanju mladih i olakšava put njihovoj prosperitetnoj budućnosti.