Skip to main content
Please wait...

Štab civilne zaštite KS: Novčane pomoći općinama Ilijaš i Trnovo za sanaciju štete uzrokovane nevremenom

mediha.zugic (20, Sep 2016)

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici donio je Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći općinama Ilijaš i Trnovo za saniranje šteta nastalih nakon jakog olujnog nevremena koje je zahvatilo područja ovih općina u julu i augustu ove godine.

Odlukom je dodijeljeno 130.000 KM Općini Ilijaš za plaćanje troškova sanacije štete u mjesnim zajednicama Srednje, Ljubina, Gajevi i Crna Rijeka. Usljed nevremena i naglog porasta vodostaja rijeke Ljubine i bujičnih voda bilo je poplavljeno deset objekata, pokrenuta su klizišta na lokalitetima Medojevića i Bokšića, te je došlo do presjecanja putne komunikacije Donji Čevljanovići-Gajevi.

Također je ovom odlukom Općini Trnovo dodijeljeno 136.000 KM za izmirenje troškova na otklanjanju i saniranju posljedica od jakog olujnog nevremena koje je zahvatilo veći dio ove općine, a posebno mjesne zajednice Šabići i Delijaši.

Donesena je i Odluka o odobravanju sredstava u iznosu od 35.000 KM za nabavku neophodne opreme i efikasniji rad Službe za veterinarske poslove koja je formirana u okviru KJP Veterinarska stanica d.o.o. Sarajevo.