Skip to main content
Please wait...

Ministar Fišo uputio telegram saučešća povodom smrti predsjednika Saveza boraca Federacije BiH Samira Sulejmanovića

mediha.zugic (26, Dec 2016)

Samir Sulejmanović, predsjednik Saveza boraca Federacije BiH, najbrojnijeg boračkog udruženja koje okuplja demobilisane borce, preminuo je juče u Ilijašu nakon duže i teške bolesti.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo izrazio je duboko žaljenje i uputio telegram saučešća porodici Sulejmanović i članovima Saveza boraca Federacije Bosne i Hercegovine.

"Vijest o ranoj smrti ratnog komandanta ARBiH sve nas je pogodila, naročito patriote Bosne i Hercegovine. Odlaskom Sulejmanovića, Savez boraca Federacije BiH, Koordinacija boračkih udruženja na nivou Federacije BiH, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, te sve druge ustanove koje se bave pitanjima boraca ostali su bez, prije svega, velikog čovjeka koji se zalagao za istinu i pravdu, zbog čega je i sam gubitak još i veći. Jedno je sigurno, a to je da ćemo ga pamtiti kao borca koji je bio spreman rizikovati i svoj život za narod i domovinu. Najdublje saosjećanje njegovim prijateljima i domovini", navodi se u telegramu.

Dženaza Samiru Sulejmanoviću bit će obavljena danas 26. decembra, u 14:15 sati, nakon ikindija namaza, u mezaristanu Stari Ilijaš.