Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade osiguralo 59.841 KM za uređenje i postavljanje ograde oko dvorišta OŠ „Izet Šabić“

azra.djozo (30, Dec 2016)

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je danas sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za izvođenje radova na vanjskom uređenju i postavljanju ograde oko dvorišta Osnovne škole „Izet Šabić“ u Hotonju.

„Za ovu namjenu Ministarstvo je osiguralo sredstva u iznosu od 59.841 KM“, kazao je ministar Kazazović ovom prilikom, te dodao kako će pomenuti novac biti doznačen na račun općine Vogošća odmah nakon potpisivanja ovog sporazuma.

Kako je potcrtao ministar Kazazović, ovaj projekt je nastavak saradnje između Vlade KS i Općine Vogošća, jer im je zajednički cilj da unaprijede infrastrukturu obrazovnih objekata u KS, utople objekte škola, kao što su to učinili ranije sa osnovnim školama „Mirsad Prnjavorac“ i „Zahid Baručija“. Naveo je i da se njihovom realizacijom već tokom ove godine značajno unaprijedila energetska efikasnost i time bitno smanjila potrošnja energenata za zagrijavanje ovih škola.

„Ovaj sporazum je još jedan u nizu kojim kantonalna Vlada pomaže jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Općinu Vogošća. Tokom ove budžetske godine, ovo resorno ministarstvo finansijski je značajnim sredstvima pomoglo izgradnju sportske dvorane, kao i vanjsko uređenje dvorišta Osnovne škole 'Porodice efendije Ramić'“, naglasio je načelnik Smajić. Istakao je kako su svi planirani radovi u ovoj, kao i u školi „Izet Šabić“, uspješno implementirani sredstvima u iznosu od oko 200.000 KM tokom ove godine.