Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine KS : Sjednica Skupštine Kantona zakazana za 31. januar

lamija.bojadzic (20, Jan 2017)

Prema zaključku Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, 25. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo biće održana 31. januara 2017. godine.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se Nacrt zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo; Nacrt zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije; Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Kantonalnoj agenciji za privatizaciju kao i Nacrt zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Zastupnici će se na istoj sjednici izjašnjavati o Prijedlogu odluke o dopuni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, o Prijedlogu odluke o davanju ovlaštenja ministru za boračka pitanja Kantona Sarajevo za potpis predugovora i ugovora o kupnji stanova i udruživanja sredstava za kupnju i sličnih pravnih poslova kojim Ministarstvo za boračka pitanja dodjeljuje stanove u vlasništvo.

Programu rada kao i finansijski planovi prihoda i rashoda za 2017 godinu Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo kao i Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe uvršteni su u dnevni red ove sjednice.

Tu su i prijedlozi odluka o usklađivanju statusa kantonalnih javnih preduzeća Centar Skenderija. Poljoprivredno dobro Butmir, Sarajevo – šume, Veterinarska stanica, ZOI "84” kao i prijedlozi izmjena odluka o osnivanju javnih ustanova Terapijska zajednica – Kampus , Kantonalni centar za socijalni rad, Porodično savjetovalište, Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, Gerontološki centar, Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o obaveznoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji na području Kantona Sarajevo, Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju broja slobodnih taksi oznaka u Kantonu Sarajevo kao i Informacija o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada Kantona Sarajevo posljednje su tačke predloženog dnevnog reda za 25. sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo.