Skip to main content
Please wait...

Predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić položila cvijeće u znak sjećanja na Denisa Mrnjavca

mediha.zugic (6, Feb 2017)

Povodom devete godišnjice od ubistva Denisa Mrnjavca, na tramvajskom stajalištu kod Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu okupila se obitelj ubijenog mladića, kao i mnogi prijatelji, učenici i građani Sarajeva, kako bi odali počast i prisjetili se tog tužnog februarskog dana kada je zauvijek ugašen jedan mladi život.

U ime Kantona Sarajevo obilježavanju ove tužne godišnjice prisustvovala je predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić koja je tom prilikom položila cvijeće ispred Denisove  fotografije.

Pored delegacije Kantona Sarajevo obilježavanju je prisustvovala i delegacija Općine Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao i predstavnici Udruženja mladih  “Denis Mrnjavac” koje je osnovano s ciljem da ne izblijedi sjećanje na tragičnu sudbinu koja je zadesila Denisa.

Okupljenim novinarima obratila se njegova majka Ana Mrnjavac koja je vidno potresena, između ostalog, izjavila da želi da se tragedija koju je ona doživjela ne ponovi nikome, jer svoj djeci mora biti zagarantovano osnovno pravo, a to je pravo na život.