Skip to main content
Please wait...

Počele pripreme za implementaciju projekta energetske efikasnosti u objektima fakulteta, akademija i naučno-istraživačkih instituta UNSA

azra.djozo (3, Mar 2017)

Poduzimanje potrebnih pripremnih aktivnosti s ciljem implementacije projekta energetske efikasnosti u objektima visokoškolskih ustanova - članica Univerziteta u Sarajevu tema je o kojoj su danas razgovarali ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, te predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja i svih fakulteta i akademija i naučno-istraživačkih instituta UNSA.

Prisutni predstavnici visokoškolskih ustanova pojedinačno su na početku sastanka iznijeli podatke o trenutnom stanju objekata u kojima provode svoje svakodnevne obrazovne aktivnosti.

Na sastanku je potom usaglašen zajednički zaključak prema kojem su svi fakulteti, akademije i naučno-istraživački instituti Univerziteta u Sarajevu dužni zvanično obavijestiti Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo o svim do sada eventualno provedenim aktivnostima u proteklom periodu u ovom smislu, kroz provedbu tzv. energetskog audita. Također su zaduženi poslati i svoj zvanični stav o spremnosti za sudjelovanje u realizaciji ovog projekta.

„Nakon analize i obrade informacija sa pratećom dokumentacijom koju dostavite, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će u saradnji sa predstavnicima Federalnog ministarstva prostornog uređenja razmotriti modalitete implementacije ovog izuzetno značajnog projekta u objektima članica Univerziteta u Sarajevu“, najavio je ministar Kazazović.