Skip to main content
Please wait...

Premijer Konaković primio svjetskog juniorskog kickbokserskog prvaka Mirzu Pramenkovića

azra.djozo (14, Mar 2017)

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je svjetskog kickbokserskog prvaka u teškoj kategoriji za juniore Mirzu Pramenkovića te njegovog oca Ismira Iku Pramenkovića i stručnog konsultanta Edina Sabljicu.

Pramenković je na svjetskom kickboks takmičenju za juniore, koje se prošle godine u septembru održalo u irskom glavnom gradu Dablinu, osvojio zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu te pehar za najboljeg takmičara.

Ovom prilikom, premijer Konaković čestitao je mladom bosanskohercegovačkom kickbokseru na ostvarenom vrhunskom rezultatu te istakao da njegov uspjeh zaslužuje podršku.

„Ovakvim rezultatom učinio si sve nas izuzetno ponosnim, jer si na najsjajniji i najbolji način predstavio našu zemlju na ovom svjetskom takmičenju“, potcrtao je premijer Konaković.

Mirzin otac Ismir se i na ovom prijemu prisjetio nevjerovatnog osjećaja kojim je bio ispunjen, dok je gledao zastavu Bosne i Hercegovine da se vijori u Dablinu.

Naglasio je kako odlasci na ovakva prvenstva zaista mnogo koštaju, te dodao da smatra kako Mirza i ostali sportisti koji donose medalje zaslužuju podršku institucija, jer svakim svojim uspjehom, pored sebe, promovišu i državu iz koje dolazi.

Mirza koji je i prije odlaska u Dablin obećao dobar rezultat za našu zemlju, i u tome je uspio osvajanjem zlata, nije krio svoje zadovoljstvo. Kazao je i kako se nada se da će i u budućnosti tokom svoje karijere nizati iste i slične uspjehe, a dosada ih je osvojio desetak i to zlatnih na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Dvostruki je prvak naše zemlje, a posljednji veliki uspjeh prije ovoga ostvario je na Balkanskom prvenstvu na kojem je osvojio drugu titulu.

„Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo mi je pomoglo finansijski prije odlaska u Dablin, a obećali su da će sa pomoći nastaviti i dalje, što mi mnogo znači. Institucionalna podrška svim sportistima je neophodna i izuzetno značajna“, izjavio je Pramenković.