Skip to main content
Please wait...

Skupština Kantona Sarajevo: Sutra održavanje 26. radne sjednice

lamija.bojadzic (21, Mar 2017)

Sutra, 22. marta 2017. godine održat će se 26. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se, u dijelu predviđenom za usvajanje zakona, naći Prijedlog Zakona o muzejskoj djelatnosti, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

U dnevni red ove sjednice uvršteni su Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja za obavljanje funkcije sekretara Skupštine Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o imenovanju Odbora za žalbe javnosti kao i prijedlozi za utvrđivanje naknade za njihov rad.

Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 02.05. do 09.05.2017. godine jedna je od tema o kojoj će se izjašnjavati zastupnici Skupštine KS.

U nastavku sjednice na dnevnom redu su: Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara, Prijedlog odluke o utvrđivanju visine naknade drugostepenoj disciplinskoj komisiji, Prijedlog odluke o utvrđivanju visine naknade disciplinskog tužioca, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata ''IKRE'' za 2017. godinu, prijedlozi odluka o potvrđivanju razrješenja i potvrđivanju vršioca dužnosti člana Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća za gazdovanje državnim šumama "Sarajevo-šume".

Programi rada sa finansijskim planom javne ustanove za 2017. godinu: Narodno pozorište Sarajevo, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih Sarajevo, Kamerni teatar ’55, Sarajevo, Sarajevski ratni teatar – SARTR, MES - Međunarodni teatarski festival - Scena MESS , Muzej Sarajeva, Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Historijski arhiv Sarajevo, Biblioteka Sarajeva, Muzej „Alija Izetbegović“ i Centar za kulturu Kantona Sarajevo su teme i tačke ovog zasjedanja Skupštine.

U dijelu razmatranja prijedloga skupštinskih odluka uvršteni su odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za realizaciju projekta „Energetska efikasnost za BiH“, odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta ZZOKS kao i Odluka o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2017. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora za potrebe Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo – Biro Vogošća koji se nalazi u ulici 24. juna – Nova Vogošća, naselje Vogošća.

Pred zastupnicima će se naći i Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2016. godinu.