Skip to main content
Please wait...

Premijer Konaković sa pripadnicima nekadašnje elitne jedinice: Kanton Sarajevo će podržati obilježavanje 25. godišnjice osnivanja Odreda "Lasta"

mediha.zugic (31, Mar 2017)

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ugostio je danas Samira Repuha, Željka Lukežića, Semira Islambašića i Salku Škoru, članove Udruženja veterana Odreda policije za specijalne namjene „Lasta" i elitne jedinice koja je imala veliku ulogu u odbrani grada Sarajeva i BiH tokom protekle agresije.

Razgovarano je o aktuelnim projektima ovog udruženja kao i o pripremama za obilježavanje 25. jubilarne godišnjice osnivanja odreda "Lasta".

Premijer je obećao da će Kanton Sarajevo finansijski podržati organizaciju i održavanje memorijalnog malonogometnog turnira "Mirsad Mahmutović" kao i kompletne manifestacije koja će tim povodom biti upriličena  u maju ove godine.

Trinaestog maja na Bentbaši  održat će se memorijalni turnir u znak sjećanja na Mirsada Mahmutovića, nekadašnjeg golmana FK "Sarajevo" i pripadnika ove jedinice koji je poginuo braneći Krajinu 1995. godine.

Centralna manifestacija održat će se u Domu mladih KSC "Skenderija" 15. maja sa početkom u 18:00 sati, najavljeno je ovom prilikom.