Skip to main content
Please wait...

Studenti i profesori obilježili Dan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i Dan Armije RBiH

mediha.zugic (14, Apr 2017)

Povodom obilježavanja Dana Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu (FASTO), koji je ujedno i Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas su studenti i uposlenici ove visokoškolske ustanove upriličili prigodan program kojem je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović.

Po riječima dekana FASTO-a Nusreta Smajlovića ovaj fakultet svoj dan obilježava na Dan Armije RBiH iz poštovanja i u znak zahvalnosti za sve ono što su njeni pripadnici učinili za odbranu naše domovine tokom protekle agresije.

Tim povodom, položeno je cvijeće na spomen obilježje ispred Fakulteta u znak sjećanja na 21 studenta i uposlenika ove ustanove koji su poginuli u periodu od 1992. do 1995. godine. Nakon toga, upriličeno je i svečano otvaranje učionice za elektronsku evaluaciju znanja studenata.

Kako je naveo dekan Smajlović, to je dio projekta za unapređenje obrazovnog i naučno-istraživačkog rada na fakultetima, a koji je realiziran u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Ministar Kazazović je ovom prilikom čestitao menadžmentu i studentima Dan Fakulteta kao i uspješno realiziran projekt elektronske učinonice. Naglasio je da je njegova implementacija zaživjela prije godinu dana u nastavnom procesu osnovnih škola Kantona Sarajevo  kao i prilikom polaganja dijela ispita upravljanja motornim vozilima. Istakao je da projekt pokazuje uspješne rezultate u smislu objektivne evaluacije znanja ispitanika kao i sprečavanja bilo kakvih koruptivnih praksi pri ocjenjivanju, te je izrazio očekivanja da će zaživjeti i u drugim visokoškolskim ustanovama Univerziteta u Sarajevu.

Dekan Smajlović je naveo da su na ovom fakultetu u toku pripreme i za realizaciju drugih projekata među kojima je izgradnja džudo sale, uređenje amfiteatra, kao i  završetak izgradnje bazena.