Skip to main content
Please wait...

Dobri primjeri iz prakse Tima Vlade KS za borbu protiv korupcije koristit će se u uspostavi efikasnijih antikorupcijskih mahanizama u istočnohercegovačkim opštinama

azra.djozo (29, Sep 2017)

Na poziv Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, predsjednik Tima Vlade Kantona Sarajevo za borbu protiv korupcije Erduan Kafedžić prisustvuje regionalnoj radionici na temu “Učešće građana kao mehanizam za borbu protiv korupcije” koja se održava danas u Hotelu „Platani“, u Trebinju.

Učesnici pomenute radionice su i zamjenici načelnika, predsjednici i sekretari skupština opština Bileća, Nevesinje, Ljubinje, Berkovići, Istočni Mostar te Grada Trebinja.

Ovom prilikom, predsjednik Kafedžić je govorio o dobrim primjerima iz prakse Tima Vlade Kantona Sarajevo za borbu protiv korupcije a što bi svakako moglo poslužiti u uspostavi što efikasnijih antikorupcijskih mehanizama u pomenutim opštinama i Gradu Trebinje.

Poseban osvrt u svom obraćanju imao je i na kriterije za dodjelu opštinskih sredstava, kao mogućeg mehanizma u borbi protiv korupcije.