Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine KS dogovorio: 35. radna sjednica zakazana za 15. novembar, na dnevnom redu i Elaborat EDUS-a

azra.djozo (2, Nov 2017)

Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo dogovorili su na današnjoj sjednici da će se 35. radna sjednica Skupštine održati u srijedu 15. novembra ove godine s početkom u 10:00 sati.

Usaglašen je dnevni red ove sjednice prema kojem će zastupnici razmatrati Nacrt Budžeta KS kao i Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta za 2018. godinu, Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo za 2016. godinu, prijedloge odluka o proširenju djelatnosti JU Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo na djelatnost obrazovanja odraslih i o davanju saglasnosti na tekst Sporazuma kojim se Općina Centar Sarajevo i Kanton obavezuju da povuku tužbeni i protivtužbeni zahtjev te i na tekst Ugovora o korištenju dijela poslovne zgrade između Općine Centar Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Na inicijativu predsjedateljice Skupštine KS Ane Babić, a koju su jednoglasno podržali svi članovi Kolegija, u dnevni red ove sjednice uvrštena je prezentacija Elaborata o osnivanju Naučnog centra za podršku inkluziji Udruženja „EDUS - Edukacija za sve“. I premijer KS Elmedin Konaković podržao je uvrštavanje ove tačke u dnevni red te najavio konkretnu podršku resornih ministarstava i Vlade u procesu implementacije pomenutog Elaborata.

Na ovoj sjednici, najavljeno je naknadno uvrštavanje u dnevni red i izmjena zakona o saobraćaju i o dopunskim pravima boraca po hitnoj proceduri, a što je u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, jer se radi o manjim ali ne i manje važnim izmjenama i dopunama pomenutih zakona.