Skip to main content
Please wait...

Najuspješniji bosanskohercegovački bokser Puhalo uručio zahvalnicu premijeru Konakoviću

azra.djozo (25, Jan 2018)

Naš najuspješniji bokser Edin Puhalo uručio je danas premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću zahvalnicu, zbog njegove podrške pripremama i trenažnom procesu, a koja mu je omogućila osvajanje nedavne titulu prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj bokserskoj asocijaciji WBC.

Naime, polovinom decembra Puhalo je u njemačkom gradu Furth im Wald u četvrtoj rundi nokautirao turskog boksera Özcana Çetinkayu.

„Veliko hvala svima koji su vjerovali u mene i podržali me, a među kojima je i naš premijer Konaković, koji je i sam bio sportista, pa shodno tome ima razumijevanja za naš trud i odricanje kojim, između ostalog, želimo na najbolji mogući način predstaviti našu državu u svijetu bokserskog sporta“, kazao je Puhalo, nakon današnje posjete premijeru Konakoviću koji je i ovom prilikom najavio dalju podršku njegovom sportskom zalaganju i radu.

Edin Puhalo je prvi u historiji bosankohercegovačkog boksa koji je osvojio jednu od WBC titula, tako da je to i historijski uspjeh za našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Inače, WBC je najjača bokserska asocijacija na svijetu, jer su nekada prije WBC prvaci bili najveća svjetska bokserska imena Muhammad Ali, Mike Tyson, Lenoks Luis.