Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao 38. radnu sjednicu za 05. mart

azra.djozo (21, Feb 2018)

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se 38. radna sjednica Skupštine KS održati u ponedjeljak 05. marta ove godine s početkom u 10:00 sati.

Na ovoj sjednici kao tačka dnevnog reda bit će razmatrano Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi Prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Zastupnici će na ovoj sjednici raspravljati i o nacrtima strategija prema mladima KS za period 2018-2022. godina kao i za uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovanje sa sedmogodišnjim planom implementacije u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida za 2018. godinu, o pristupanju izradi Prostornog plana područja posebnog obilježja “Regionalni centar za upravljanje otpadom (RCUO) – Smiljevići, o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina putem neposredne pogodbe sa Ipsa institutom d.o.o Sarajevo u svrhu oblikovanja građevinske parcele te o utvrđivanju postojanja javnog interesa za osnivanje Javne ustanove “Jedanaesta osnovna škola“ Ilidža.

Na ovoj sjednici također je dogovoreno da se u dnevni red uvrsti i razmatranje Prijedloga odluke o stavljanju van snage Odluke o izmjeni naziva osnovnoj školi na području općine Novi Grad.

Kao informativni materijali zastupnicima će biti dostavljeni i izvještaji o radu Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu za 2017. godinu.