Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao 40. radnu sjednicu za 04. april

azra.djozo (27, Mar 2018)

Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučili su da će se 40. radna sjednica Skupštine KS održati u srijedu 04. aprila ove godine s početkom u 10:00 sati. Ovim je Kolegij pomjerio ovo skupštinsko zasjedanje sa ranije dogovorenog termina – petak 30. marta ove godine na navedeni termin.

Na ovoj sjednici, nakon zastupničkih pitanja i inicijativa, bit će razmatran Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.

U daljem zasjedanju zastupnici će raspravljati i o informacijama privremenog upravitelja KJKP “GRAS” o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju ovog preduzeća te Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija”.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o pečatu KS, kao i zakona o dopuni Zakona o upotrebi grba i zastave KS te zakona o dopuni Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava, svi po hitnom postupku. Bit će razmatran i Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na nasljeđe i poklone.

Zastupnici će verificirati odluke Odbora za dodjelu javnih priznanja KS, a nakon što ga razmotre usvojit će i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 02. do 09.05.2018. godine.

Na dnevnom redu ovog skupštinskog zasjedanja su i: Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Osnovne škole „Maarif Primary School“ (Osnovna škola „Maarif“, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Srednje škole „Maarif Highschool“ (Srednja škola „Maarif“), Prijedlog odluke o izmjeni naziva ulice odnosno preimenovanju ulice na području Općine Stari grad - MZ „Širokača“ te Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

Na istoj sjednici bit će raspravljano i o izvještajima o radu Vlade Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2017. godine, o radu KJKP “GRAS” za 2016. godinu te o radu Odbora za žalbe javnosti za 2017. godinu.

U dnevni red ove sjednice uvrštena je i Informacija o počinjenim političkim ubistvima u Kantonu Sarajevo.

Zastupnicima će biti dostavljena i Informacija o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada Kantona Sarajevo.