Skip to main content
Please wait...

Dan MZ "Dolac" i "Buča Potok": Predsjedateljica Babić položila cvijeće na spomen - obilježje šehidima i poginulim borcima

mediha.zugic (20, Jun 2018)

Dan mjesnih zajednica „Dolac“ i „Buča Potok“ obilježen je danas polaganjem cvijeća na spomen - obilježje šehidima i poginulim borcima Armije RBiH kod Osnovne škole „Avdo Smailović“.

Cvijeće su položili predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić, predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo, savjeta mjesnih zajednica, političkih partija, te boračkih i drugih udruženja koja egzistiraju na području ove općine.

Učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast hrabrim braniteljima ovog područja koji su poginuli u toku agresije na našu zemlju od 1992. do 1995. godine.

Dan ovih mjesnih zajednica obilježen je i polaganjem cvijeća na šehidsko mezarje „Buča Potok“, te svečanom sjednicom savjeta mjesnih zajednica. Tom prilikom, uručene su zahvalnice pojedinicima koji su u prethodnom periodu dali doprinos u razvoju ovog područja općine Novi Grad, među kojima i predsjedateljici Babić.

Priređen je i prigodan kulturno-umjetnički program kojeg su izveli učenici  OŠ „Avdo Smailović“.