Skip to main content
Please wait...

MNK „Željezničar“ pobjednik Trećeg memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”

mediha.zugic (3, Sep 2018)

Dvorana “Ramiz Salčin” na Mojmilu bila je domaćin trodnevnog malonogometnog memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”, a pobjednik je ekipa MNK „Željezničar“.

Na turniru su nastupile ukupno 24 ekipe, a drugo mjesto osvojio je MNK “Calp” Zenica, dok je treće mjesto pripalo dvostrukom šampionu ovog takmičenja, ekipi Zamm mC.

Završnici trećeg memorijalnog turnira, koji se organizuje u spomen i sjećanje na heroja Ramiza Salčina, prisustvovali su ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić koji su uručili priznanja najboljima.

Najbolji golman memorijala je Fadil Seferović, dok je najbolji strijelac Haris Šehić, članovi ekipe MNK “Calp” Zenica koja je ujedno proglašena i “fair-play” ekipom takmičenja. Nedžad Hodžić (MNK “Željezničar”) je ponio titulu najboljeg igrača turnira.

Ministri Fišo  i Kurić uručili su i nagrade pobjednicima literarnog konkursa na temu “Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate”.

Ramiz Salčin rođen je 13. maja 1954. godine u selu Gornji Igri, naselje Borač, općina Gacko. Sudjelovao je u svim važnijim odbrambenim akcijama s početka agresije, uključujući prve i odsudne bitke za odbranu opkoljenog Sarajeva - od Žuči, Mojmila i Dobrinje, do Nedžarića, odnosno Saraj-Polja, gdje je i poginuo 22. augusta 1992. od snajperskog hica ispaljenog iz pravca Nedžarića. Posthumno je odlikovan najvišim ratnim priznanjima.