Skip to main content
Please wait...

Peta radna sjednica Skupštine KS održat će se 27. februara

lamija.bojadzic (15, Feb 2019)

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo donio je odluku da se peta radna sjednica Skupštine održi 27. 02.2019. godine.

Uz Informaciju o radu KJKP „GRAS“  i Informaciju o radu Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” na dnevnom redu naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama Kantona Sarajevo", Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ za 2019. godinu kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan ove ustanove sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana .

Prijedlozi odluka  o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, o verifikaciji Odluke o spajanju javnih ustanova kulture u JU "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" i izmjeni Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća za transport i distribuciju gasa "Sarajevogas" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji Bosne i Hercegovine biće razmatrani takođe na petoj sjednici Skupštine KS.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 3, izgrađenog u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo kao prodavac zaključiti sa kupcima nekretnina, te Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti sa kupcima nekretnina.

U izvještajnom dijelu na Skupštini će se naći Izvještaj o poslovanju KJP Centar "Skenderija" za 2017. godinu.

Informativno, zastupnici će biti upoznati o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području KS za mjesec decembar 2018. godine, o korištenju sredstava tekuće rezerve iz Budžeta KS za period od 01.07. do 31.12.2018. godine, o provođenju Zakona o državnoj službi u KS-u u organima uprave i službama KS za 2018. godinu kao i o Strategiji upravljanja dugom Kantona Sarajevo 2018-2020. godina.