Skip to main content
Please wait...

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao devetu radnu sjednicu za 19. juni

mediha.zugic (7, Jun 2019)

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se deveta radna sjednica Skupštine KS održati u  srijedu 19. juna ove godine s početkom u 10:00 sati.

Na ovoj sjednici po hitnom postupku bit će razmatrani prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo i  Zakona o policijskim službenicima KS.

Kao naredna tačka dnevnog reda razmatrat će se Izvještaj o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2018. godine.

Na dnevnom redu ove sjednice su i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji  nekretnina označene kao k.č. 1010 k.o. Sarajevo VII, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj. Također će se razmatrati  Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji  nekretnina označene kao k.č. 319/2 i 319/6 k.o. Kobilja glava, u skladu sa članom 11. i 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji  nekretnina označene kao k.č. 1024/1 i k.č. 1024/2, k.o. Sarajevo VII, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Zastupnici će  raspravljati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora – bolnički kompleks bivše Klinike za kožno – venerične bolesti "Dr. Ernest Grin", za 2019. i 2020. godinu između ugovornih strana: Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kao zakupodavca i Kantona Sarajevo (Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Ministarstva zdravstva i Kantonalne javne ustanove "Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba") kao zakupca.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu unutrašnjih poslova KS za prodaju motornih vozila javnom licitacijom kao i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo na djelatnost obrazovanja odraslih također će razmatrati na ovoj sjednici.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu  i o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za 2018. godinu.