Skip to main content
Please wait...

Ministar Filipović potpisao sporazume o raspodjeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata neprofitnih organizacija

azra.djozo (24, Jul 2019)

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović potpisao je danas sa predstavnicima 15 neprofitnih organizacija i udruženja sporazume za finansiranje/sufinansiranje  projekata iz oblasti zaštite okoliša u ukupnom iznosu od 49.770 KM.

Radi se o projektima za koje je resorno ministarstvo sredstva osiguralo namjenski u Budžetu za ovu godinu, a odabrani su nakon provedene procedure i izbora onih koji zadovoljavaju kriterije navedene u Javnom pozivu.

Ministar Filipović je naglasio potrebu saradnje vladinog i nevladinog sektora, a posebno zajedničko djelovanje na projektima koji su u interesu i građana i resornog ministarstva, odnosno Vlade KS.

“Ono što je prioritetno jeste podizanje ekološke svijesti. Ekološke politike su top tema u svijetu i moramo raditi na tome jer je naša svijest u društvu na niskoj razini i mislim da zajedničkim snagama moramo da zaštitimo ono što smo dobili, a ne znamo da cijenimo”, istakao je ministar Filipović ovom prilikom.