Skip to main content
Please wait...

Predsjedavajući Konaković ugostio Almira Kapića: Uspješni sportisti mogu mladima biti najbolji uzori

lamija.bojadzic (28, Nov 2019)

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković ugostio je Almira Kapića , svjetskog prvaka u jiu jitsuu  koji se već godinama nalazi u svjetskom vrhu  ovog sporta.

“  Naše sportiste  koji svojim svjetskim uspjesima  i osvajanjima  najsjajnijih svjetskih odličja na najbolji način promovišu Bosnu I Hercegovinu , u Kantonu Sarajevo uvijek ćemo rado ugostiti i pružiti im  našu podršku.  Jedan od takvih je i  Almir Kapić, jedan od najreprezentativnijih predstavnika borilačkih vještina i čovjek koji dugi niz godina na svjetskoj sceni na najbolji način promoviše svoju zemlju.” istakao je Konaković.

Naglasio je koliko je važno  našoj djeci poslati   pravu poruku i promovisati realne vrijednosti, pružati im uzore u ovakvim svjetlim primjerima kako se radom, odricanjem i kvalitetom u BiH mogu praviti vrhunski rezultati.

Uspjesi Almira Kapića značajno su afirmisali   jiu jitsuu u našoj zemlji  te sve više mladih trenira ovaj sport.

“ U školi Almira Kapića ima puno budućih šampiona i svakako ćemo iskoristiti priliku da nagradimo i novčano pomognemo i  njegov rezultat kao i razvoju ovog sporta u Bosni i Hercegovini” poručio je Konaković.