Skip to main content
Please wait...

Predsjedavajući Konaković i ambasadorica Hartmann o ekonomskim i političkim temama u KS

lamija.bojadzic (28, Nov 2019)

Ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann posjetila je predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića sa kojima je razgovarala o aktuelnim ekonomskim i političkim temama  u Kantonu  Sarajevo.

Ambasadorica Hartmann je istakla da poseban interes ima za politička zbivanja u našoj zemlji i  funkcioniranje svih nivoa vlasti  Prema njenim riječima, ima mnogo mogućnosti kako Ambasada Austrije  može pomagati i sarađivati sa Kantonom Sarajevo  u konkretnim mjerama te naglasila, da su , ukoliko postoji politička volja da se nešto uradi , spremni podržati projekte  i procese u Kantonu i BiH.

Predsjedavajući Konaković se ovom prilikom osvrnuo na rezultate koje su Vlada i Skupština KS ostvarili u proteklih jedanaest mjeseci. Pokrenuti su mnogi procesi uvođenja reda u komunalnom sektoru , projketima saobraćajne i vodovodne infrastrukture za što je  procjenjeno  da su najakutnije tačke u KS.

Takođe, brojni zakoni koji po prvi put na transparatan način tretiraju sve uposlene u javnom sektoru i  procese koji se u vode, obavezu kontrole imovine imenovanih lica, aktivne antikoruptivne mjere  su pokazatelji  nove političke energije, vizije upravljanja i razvoja Kantona. Podrška  međunarodne zajed

nice tim procesima svakako laska  i potvrđuje ispravnost puta kojom trenutna vlast  u KS ide, naglasio je Konaković. 
Sa današnjeg sastanka poslana je zajednička podrška aktivnostima koji Kanton Sarajevo vodi u povezivanju i saradnji sa drugim gradovima i regijama u Bosni i Hercegovini što predstavlja dobar signal zbližavanja i razumjevanja kroz konkretne projekte važne za život svih građana, bez obzira u kojem dijelu BiH  žive.