Skip to main content
Please wait...

Energetska sanacija O.Š Safvet-beg Bašagić: Rekonstruisan krov, zamijenjeni krovni prozori i postavljena termoizolacija

lamija.bojadzic (25, Dec 2019)

Osnovna škola Safvet-beg Bašagić   jedan je od objekata koji se energetski sanira u okviru projekta " Zeleni ekonomski razvoj".  Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS  Damir Filipović obišao je radove sa direktorom škole Namirom Ibrahimagićem koji ga je upoznao sa njihovom dinamikom.

"Na školi je potpuno rekonstruiran krov, zamijenjen je 31 krovni prozor i postavljena termoizolacija sa vanjske strane te potpuno novi limeni pokrov sa svim potrebnim osiguranjima", rekao je direktor Ibrahimagić, istakavši da će osoblje i 625 učenika koliko pohađa ovu školu imati mnogo bolje uslove rada.

Projekt će biti nastavljen u januaru 2020. godine  kada će se izvoditi mašinski radovi - ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom, intervencije na cijevnoj mreži uključujući ugradnju radijatorskih ventila sa termostatskom glavom i  izgradnja toplotne podstanice.

Vrijednost radova iznosi 218.740 KM, finansiraju ih Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i Vlada Švedske. Implementator je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).