Skip to main content
Please wait...

Nakon ubistva uposlenika Studentskog centra : Saučešće porodici Škrijelj uputio predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik

lamija.bojadzic (21, Feb 2020)

Porodici Almira Škrijelja, uposlenika Studentskog centra u Sarajevu koji je juče ubijen u Studentskom  domu Nedžarići,  u ime rukovodstva Skupštine KS i svoje lično ime  predsjedavajući Skupštine KS Mirza  Čelik uputio je  izraze najdubljeg saučešća:.

„Tragični događaj ubistva uposlenika JU Studentski centar  u Nedžarićim Almira Škrijelja  duboko  me je potresao kao i sve njegove kolege i naše sugrađane. Nažalost, stres,   brojne  lične, finansijske i moralne frustracije kojima smo izloženi kao društvo i pojedinci svoj danak uzimaju na nasuroviji način, oduzimanjem života. 

Prema riječima nadležnih , sigurnost studenata smještenih u ovoj ustanovi ovim  činom nije dovedena u pitanje što je posebno važno zbog njih i njihovih porodica .

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS  je profesionalno obavilo svoj dio posla,  osumnjičeni ubica je priveden  pravdi te očekujemo  da  i  pravosuđe  profesionalno odgovori na ovaj tragičan događaj. 

Kao predsjedavajući Skupštine KS , u svoje ime i ime svojih kolega poručujem porodici ubijenog  kao i Studentskom centru da im stojimo na raspolaganju za pomoć i podršku koja im je potrebna u ovim teškim trenucima“ kaže se u telegramu saučešća  predsjedavajućeg Mirze Čelika i rukovodstva Skupštine KS porodici ubijenog Almira Škrijelja