Skip to main content
Please wait...

SRETAN VAM 1. MART – DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

lamija.bojadzic (28, Feb 2020)

U povodu velikog praznika  1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine čestitku građanima naše domovine uputili su čelnici Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo:

„ Dan nezavisnosti građani i narodi Bosne i Hercegovine  ove godine dočekuju u posebnim i izazovnim okolnostima u kojima se upravo pokušava osporiti i razbiti bh državnost i nezavisnost.

Prije 28 godina Bosna i Hercegovina je izabrala svoj samostalni put  i opredijelila se za nezavisnost utemeljenu na svojoj stoljetnoj državnosti.

Bila je to odluka za  državnu opstojnost u grotlu ekspanzionističkih politika koje su u tom vremenu i sa istoka i sa zapada otvoreno željeli uzeti BiH kao svoj ratni plijen.

Uz velike žrtve, razaranja i raseljavanja    uspjeli smo odbraniti državu i njenu  nezavisnost. Upravo zbog velike cijene plaćene za nju, čuvanje i gradnja Bosne i Hercegovina ostaju  naša trajno opredjeljenje i jedini put.

Borba za BiH se  nastavlja  istinom i činjenicama koje  nikada u istoriji  nisu mogle izbrisati Bosnu i Hercegovinu , njene građane i narode.

Svima Bosancima i Hercegovcima , u domovini i van nje, želimo

SRETAN  1. MART –  DAN  NEZAVISNOSTI BIH

Skupština i Vlada Kantona Sarajevo