Skip to main content
Please wait...

Obilježen Dan Patriotske lige Vogošća

mediha.zugic (15, Jun 2020)

Udruženje branitelja/boraca, organizatora i pokretača otpora "Patriotska liga" Općine Vogošća, a u povodu obilježavanja 29. godišnjice formiranja Patriotske lige Vogošća, organizovalo je "Dan Patriotske lige Vogošća".

Manifestacija je održana danas na platou ispred Mjesne zajednice Kobilja Glava, kao i u haremu džamije na Kobiljoj Glavi, a među brojnim delegacijama, Kanton Sarajevo predvodili su zastupnici u Skupštini KS Elmedin Konaković i Amra Hasagić.

Sabit Kobiljak, predsjednik Patriotske lige Vogošća, govorio je o ulozi i značaju organizovanog otpora u prvim danima agresije na našu domovinu, ukazavši na sve prisutniju praksu obezvrjeđivanja istinskih patriota. Okupljenima se obratio i Općinski načelnik Edin Smajić istakavši koliko je postojanje “Patriotske lige” bilo presudno za zaustavljanje agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine je Dan Patriotske lige Vogošća obilježen i kao Dan patriotske lige Kantona Sarajevo.

Na temu odbrane od agresije svoje literarne radove čitali su i vogošćanski osnovci, a manifestacija je okončana polaganjem cvijeća na spomen obilježje na Kobiljoj Glavi.