Skip to main content
Please wait...

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko posjetio premijera KS Marija Nenadića

lamija.bojadzic (8, Dec 2020)

Danas je visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio Vladu Kantona Sarajevo, gdje je razgovarao sa premijerom Kantona Sarajevo Marijom Nenadićem povodom dugotrajne i uspješne suradnje sa vladama Kantona Sarajevo.

Visoki predstavnik je tokom ove posjete iskazao zadovoljstvo saradnjom Vlade Kantona Sarajevo i Ureda visokog predstavnika tokom kratkog mandata Vlade na čelu sa premijerom Nenadićem, od marta do decembra ove godine.

Premijer Nenadić je informisao visokog predstavnika o ostvarenim rezultatima, a tokom sastanka razmijenjene su i informacije i stavovi o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u KS, sa naglaskom na probleme vezane za borbu protiv koronavirusa, pitanjima pravosuđa i uprave, ali i brojnim drugim pitanjima vezanim za realizaciju programskih aktivnosti Vlade KS.

Premijer Nenadić informisao je visokog predstavnika o svojim namjerama i tekućim aktivnostima vezanim za transparentan i odgovoran prenos nadležnosti trenutne Vlade na buduću vladu.

On je naglasio da je od izuzetnog značaja da se proces realizira što brže, transparentnije i “protočnije”, kako bi građani Kantona Sarajevo što manje osjetili posljedice tih promjena.

Visoki predstavnik se zahvalio premijeru Nenadiću i poželio mu uspjeh u budućoj karijeri.