Skip to main content
Please wait...

Premijer Forto povodom blagog popuštanja mjera uputio poruku stanovnicima Kantona Sarajevo: “Živimo normalno, ali izrazito oprezno”

azra.djozo (12, Apr 2021)

Povodom blagog popuštanja mjera, premijer Edin Forto uputio je poruku stanovnicima Kantona Sarajevo u kojoj je, između ostalog, istakao kako smo svi vidjeli u proteklom periodu da očigledno, kada se svi dogovorimo i zajedno krenemo, možemo biti uspješni.

Poštujući mjere, značajno smo smanjili broj novozaraženih i očigledno je da sada možemo polako popuštati strogoću tih mjera, možemo polako otvoriti bašte, možemo napolju sjediti, družiti se, ali nikako u zatvorenom prostoru. Možemo ići u teretane, ali samo na individualne treninge”, podsjetio je premijer na neke od ublaženih mjera.

Naglasio je i kako nam je ovaj prethodni period pokazao da možemo sve kada hoćemo.

Molim vas da budemo oprezni i da nam se ne ponovi ovaj treći val, val koji smo upravo prošli. Strašno je bitno, posebno za poslovnu zajednicu, da se vlasnici objekata strogo pridržavaju mjera, da oni i njihovi zaposlenici svojim primjerom daju do znanja gostima kako se moraju ponašati. Molim vas da nastavimo svi zajedno raditi i nakon ove krize kako bi naš poslovni i društveni život trpio što manje u ovoj pandemiji”, istakao je premijer Forto.

Zamolio je građane da svima nama daju šansu da budemo uspješni, ne samo u vremenu najgore krize i stresa.

Dajte nam da budemo uspješni, svi zajedno da se borimo da ostane ovako mali broj novozaraženih i u narednom periodu. Nemojte da dođemo u situaciju da opet svi zajedno moramo zatvarati objekte, da moramo opet uvoditi nove restrikcije. Disciplina i stalno podsjećanje na ono što smo prošli u prethodnom mjesecu, mora nam pomoći da nam se to opet ne ponovi. Živimo normalno, ali izrazito oprezno”, poručio je premijer Forto.