Skip to main content
Please wait...

Na nastavku 35. sjednice Skupštine KS: Usvojen Izvještaj o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom

mediha.zugic (28, Apr 2021)

Na nastavku 35. radne sjednice koja se održava jutros, Skupština Kantona Sarajevo je usvojila Izvještaj o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom za 2020. godinu.

Na istoj sjednici, izvještaji o radu i o finansijskom poslovanju Javne ustanove "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" za proteklu godinu nisu dobili podršku većine zastupnika.

Preostala tačka dnevnog reda su zastupnička pitanja, inicijative i odgovori. Nakon ove sjednice, održat će se tematska sjednica Skupštine o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka: Informacija Ministarstva unutrašnjih poslova KS - Uprave policije o osnovnim pokazateljima sigurnosti na području Kantona Sarajevo u 2019/2020. godini, kao i za prva dva mjeseca 2021. godine (s posebnim osvrtom na događaje s obilježjem krivičnog djela “Razbojništvo” i “Teške krađe na naročito opasan ili naročito drzak način”).