Skip to main content
Please wait...

Predsjedavajući Okerić obećao pomoć: Sistemska briga o ženama žrtvama rata obaveza je svih institucija i zvaničnika

mediha.zugic (27, May 2021)

Predstavnice Udruženja "Žene žrtave rata", na čelu s predsjednicom Bakirom Hasečić, održale su sastanak s predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinom Okerićem i tom prilikom ga upoznale sa aktivnostima Udruženja, ali i sa problemima s kojim se susreću.

Predsjedavajući Okerić izrazio je svoje duboko poštovanje članicama Udruženja "Žena-žrtva rata",te je najavio pomoć.

„Napori i istrajnost  Udruženja "Žene žrtve rata" u borbi za pravdu i prava traju više od dvije decenije i zaista su ponos našeg naroda. Sistemska  briga o ženama žrtvama rata je obaveza svih institucija i zvaničnika u Bosni i Hercegovini. Konkretna podrška Kantona Sarajevo radu ovog Udruženja neće izostati", naglasio je predsjedavajući  Okerić.

Predsjednica Hasečić izjavila je  da će o pojedinačnim problemima Udruženja biti organizirani zasebni sastanci s kantonalnim ministrima, u čijoj su oni nadležnosti.

„Predsjedavajući Okerić stavio nam se na raspolaganje za organizaciju  sastanaka, na čemu mu se zahvaljujemo", rekla je predsjednica Hasečić.

Predstavnice Udruženja su ovom prilikom uručile  predsjedavajućem Okeriću knjigu "Monografija o ratnom silovanju i seksualnom zlostavljanju u ratu u Bosni i Hercegovini."