Skip to main content
Please wait...

U Kantonu Sarajevo počinje još jedna antikorupcijska kampanja pod nazivom „Po čijoj mjeri?“

azra.djozo (19, Nov 2021)

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo započinje još jednu antikorupcijsku kampanju održavanjem press konferencije na temu „Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u Kantonu Sarajevo“.

Kako ističu iz ovog ureda, cilj im je ukazati i prenijeti javnosti sve nepravilnosti i koruptivne rizike, koje su uposlenici Ureda uočili i identificirali tokom postupanja po zaprimljenim prijavama korupcije u oblasti gradnje i prostornog planiranja, zaštite okoliša i prirodnih resursa, s posebnim akcentom na uticaj koje te nepravilnosti imaju na kvalitet života građana Kantona Sarajevo.

Ured je inicirao i realizirao ovu kampanju uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Izrađen je i poseban edukativno-informativni video materijal na navedenu temu, pod nazivom „Po čijoj mjeri?“, i bit će prezentiran javnosti u ponedjeljak, 22. novembra 2021. godine, u 11:00 sati na spomenutoj press konferencija.

Ovu aktivnost će, pored njegove ekselencije, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, na najdirektniji način podržati i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johan Sattler, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorica Kathleen Kavalec, njegova ekselencija, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthew Field, te njena ekselencija, ambasadorica Švedske Johanna Stromquist.

Press konferencija svih pomenutih aktera, uz šefa Ureda Erduana Kafedžića, održat će se u sali Geneva, na četvrtom spratu Swissotela, ulica Vrbanja 1.