Skip to main content
Please wait...

Predsjedavajući Okerić i ambasador Namoora razgovarali o unapređenju saradnje

benamin.turkovic (18, May 2022)

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeq Namoora, u čijoj pratnji je bio Majed Maarouf, predsjednik Udruženja „Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini“, razgovarali su danas o mogućnosti unapređenja dobre saradnje između KS i Ambasade, odnosno Države Palestine.

Bilo je govora i o položaju Palestinaca u Sarajevu, kojih je, prema riječima dr. Maaroufa, više od 400.

Ambasador Namoora iskoristio je priliku da se zahvali predsjedavajućem Okeriću, što je jučer sa zastupnicom dr. Amrom Junuzović-Kaljić posjetio Ambasadu, gdje su se upisali u Knjigu žalosti otvorenoj povodom smrti palestinske novinarke Shireen Abu Akleh, koja je ubijena na okupiranoj Zapadnoj obali.

“Želio bih istaknuti da imamo odlične odnose između Ambasade Palestine i Kantona Sarajevo. Ja kao ambasador osjećam da sam ovdje među svojom braćom i sestrama, među voljenim narodom”, naveo je ambasador Namoora.

Predsjedavajući Okerić naveo je da mu je čast i zadovoljstvo što ima priliku ugostiti ambasadora Države Palestine i predsjednika udruženja koje okuplja bratski narod te države.

„Koristim ovu priliku da izrazim spremnost na dodatno unapređenje saradnje između Kantona Sarajevo i ambasade države  Palestine kroz konkretne projekte i aktivnosti. Izrael pred očima svjetske javnosti decenijama provodi okupaciju nad palestinskom teritorijom i agresiju nad palestinskim narodom, ne pridržavajući se obaveza koje mu nameće međunarodna zajednica. Građani BiH znaju šta je agresija, osjetili su je na svojoj koži, suosjećamo se sa palestinskim narodom i želimo im da istraju u borbi za istinu i pravdu”, naveo je predsjedavajući Okerić.